ثبت شرکت میزان ارائه دهنده خدمات ثبت شرکتها
ثبت شرکت میزان

کاهش سرمایه شرکت

۲۳ فروردین ۱۴۰۳ 0 پرسش و پاسخ

آیا به دنبال کاهش سرمایه شرکت خود می باشید؟ آیا می خواهید در زمان دلخواه خود و اختیاری اقدام به کاهش سرمایه شرکت داشته باشید؟ آیا از کاهش اجباری سرمایه شرکت سهامی اطلاعات کافی را در اختیار دارید؟ از شما عزیزان علاقه مند به این موضوع دعوت می کنیم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید و اطلاعات بسیار ارزنده و مناسبی را به دست بیاورید.

اطلاعات کلـی

زمـان: 14 روز کاری

هزینه: 1،800،000

کاهش سرمایه شرکت

انواع کاهش سرمایه

امروزه شرکت های بسیاری با توجه به وضعیت اقتصادی حاکم در کشور مجبور به کاهش سرمایه در بخش های مختلف فعالیت خود هستند و همین امر نیز سبب شده است تا راه های لازم برای کاهش سرمایه شرکت را فرا بگیرند.

کاهش سرمایه شرکت به دو صورت اتفاق می افتد که عبارتند از

  • کاهش اختیاری سرمایه شرکت
  • کاهش اجباری سرمایه شرکت

شرکت ها با توجه شرایط خود یکی از راه های کاهش سرمایه را انتخاب می کنند. توجه داشته باشید که قوانین و مقررات حاکم بر هر دو این روش ها بسیار متفاوت و متغیر می باشد که شما می توانید قبل از انتخاب و اجرای هر یک از آنها در مورد چگونگی کاهش سرمایه اطلاعاتی را به دست آورده و سپس اقدام به کاهش سرمایه داشته باشید.

در ادامه مقاله سعی بر آن داریم تا در مورد هر دو روش مذکور توضیحاتی را برای شما عزیزان ارائه دهیم. می توانید با همراهی ما اطلاعات ارزنده ای و به روزی را در این حوزه به دست بیاورید.

دریافت خدمات سریع با هزینه مناسب 02168256000

کاهش اختیاری سرمایه شرکت

کاهش سرمایه شرکت به صورت اختیاری زمانی صورت می گیرد که سهام داران و شرکاء سرمایه ای بسیار بیشتر از نیاز شرکت را برای شرکت مورد نظر خود تزریق کرده اند.

یعنی در واقع شرکت نوپا نیاز به سرمایه کمتری از حد تزریق شده دارد و همین امر سبب می شود که سهام داران قسمتی از سرمایه خود را مسترد کنند که در این حالت گفته می شود کاهش سرمایه شرکت به صورت اختیاری بوده و همه شرکا و سهامداران با توجه به درصد سرمایه گذاری خود می توانند بخشی از آن را طلب کنند.

کاهش اختیاری سرمایه

تشریفات کاهش سرمایه

توجه داشته باشید که حداقل سرمایه شرکت های سهامی عام نباید از 5 میلیون ریال کمتر و شرکت های سهام خاص نیز نباید کمتر از 1 میلیون ریال سرمایه داشته باشند و در صورت کمتر بودن این مبالغ شرکت ها مجبور به افزایش سرمایه شرکت هستند.

بسیاری از مدیران شرکت ها به این امر توجه نمی کنند و همین امر سبب می شود با درخواست انحلال شرکت از سوی دادگاه مواجه شوند.

کاهش اختیاری سرمایه شرکت نیز از راه کاهش بهای اسمی سهام صورت می گیرد که در این حالت با توجه به نسبت سرمایه گذاری های صورت گرفته توسط سهامداران، مبلغی اضافه را به سهامداران برگشت می دهند.

نکته مورد توجهی که بایستی در این روش به آن دقت کرد این است که به صورت تساوی و طبق حق و حقوق سهامداران کاهش سرمایه صورت گرفته و مابقی سرمایه به طرفین انتقال داده شود. شرکت هایی که به دنبال کاهش سرمایه از این طریق هستند می توانند با همکاران ما در شرکت ثبت کاج تماس های لازم را حاصل فرموده و اطلاعات لازم و دقیق را در این خصوص به دست بیاورند.

کاهش اختیاری سرمایه شرکت

کاهش سرمایه شرکت به صورت اختیاری همان طور که گفته شد از طریق کاهش مبلغ اسمی هر سهم صورت می گیرد که در این صورت سهام قبلی و گذشته شرکت باطل می شود و شاهد سهام جدید با ارزش اسمی کمتری خواهیم بود که در میان سهامداران توزیع خواهد شد.

در این حالت نسخه ای از صورت جلسه کاهش سرمایه صورت گرفته از سهام های قدیمی و جدید ثبت شده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال می گردد. توجه داشته باشید که هیچ راهی برای کاهش اختیاری سرمایه شرکت وجود ندارد جز آنکه مبلغ اسمی کاهش یابد و از دوباره بین سهامداران توزیع و تقسیم شود.

توجه داشته باشید که در صورت پیروی نکردن از قوانین و مقررات حاکم بر کاهش اختیاری سرمایه شرکت، بین 20 هزار ریال تا 200 هزار ریال جریمه پرداخت خواهید کرد که از مهم ترین قوانین حاکم بر این روش نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم رعایت حقوق سهامداران به صورت متساوی
  • صورت جلسه مربوط به کاهش سرمایه شرکت تا 45 روز بعد از تشکیل مجمع عمومی به شرکت مربوطه تسلیم نگردد.
  • آگهی مربوط به کاهش اختیاری سرمایه شرکت بایستی در روزنامه کثیر الانتشار نشر شود که در غیر این صورت مجبور به پرداخت جریمه طبق قوانین خواهید بود.

2- کاهش اجباری سرمایه شرکت

همان طور که در بخش قبلی نیز به این امر اشاره شد یکی دیگر از راه های کاهش سرمایه شرکت، کاهش به صورت اجباری می باشد که در این حالت به دو روش می تواند سرمایه شرکت را کاهش داد که هر دو روش به صورت زیر هستند:

کاهش اجباری سرمایه
  • در این روش سرمایه مذکور در اساسنامه اگر در تاریخ مذکور پرداخت نشود هیئت مدیره می تواند درخواست اجباری کاهش سرمایه را اعلام کند؛ که در این صورت برای کاهش و تقلیل سرمایه می توان به دادگاه مراجعه نمود و با ارائه صورتجلسه به ثبت رسیده می توان سرمایه شرکت را کاهش داد و از دوباره سرمایه ی مورد نیاز را در اساسنامه شرکت به ثبت رساند. توجه داشته باشید که برای مواجه نشدن با این مشکل قبل از تصویب و صدور اساسنامه اقدام به اخذ و دریافت سرمایه شرکت از سهامداران و شرکاء داشته باشید تا بعدها با هم چنین مشکلی مواجه نشوید. هیئت مدیران می توانند طبق ماده 33 لایحه اصلاحی اقدام به اصلاح مقدار و مبلغ سرمایه در اساسنامه شرکت داشته باشند.
  • روش دوم نیز به این صورت است که شرکت در طول سال های فعالیت خود دچار ضرر و زیان بسیاری شده است و این امر سبب گردیده که حداقل نصف سرمایه شرکت از بین برود که در این صورت با رعایت اصول قوانین ماده 141 لایحه اصلاحی می توان اقدام به کاهش سرمایه شرکت داشته باشید. توجه داشته باشید که این امر سبب می شود که از انحلال شرکت جلوگیری لازم به وجود بیاید.

شرکت ها با توجه به شرایط خود یکی از راه های مختلف کاهش سرمایه شرکت را انتخاب کرده و با توجه به قوانین و مقررات حاکم بر هر کدام اقدام به تقلیل سرمایه شرکت خود داشته باشید.

چگونگی کاهش اجباری سرمایه شرکت

برای کاهش اجباری سرمایه شرکت نیز همانند کاهش اختیاری سرمایه شرکت عمل خواهید نمود یعنی کاهش سرمایه از کاهش ارزش اسمی سهام ها صورت خواهد گرفت که در این صورت آگهی مربوط به آن نیز در روزنامه رسمی کشور به ثبت خواهد رسید.

برای ثبت کاهش سرمایه به صورت اجباری بایستی نسخه ی از صورتجلسه قدیم و جدید را به همراه آگهی روزنامه خود به دادگاه ارائه دهید تا طبق بررسی های صورت گرفته اقدام به کاهش اجباری سرمایه شرکت داشته باشید. سهامداران می توانند نمونه های از سهام قدیمی و جدیدی خود را به همراه داشته باشند و سهم خود را از میزان سرمایه اولیه شرکت خود به دست آوردند. بسیاری از شرکتها برای جلوگیری از انحلال شرکت خود و اعلام ورشکستگی این روش را به کار میبرند تا بتوانند از دوباره با کسب سود بیشتر سرمایه شرکت خود را افزایش دهند.

برای انجام باید از کجا شروع کرد؟

بسیاری از افرادی که به تازگی شرکتی را تاسیس و اداره می کنند از مراحل و اصول مربوط به کاهش و تقلیل سرمایه شرکت خود آگاهی کافی و مناسبی را در اختیار ندارند که این امر سبب شده است در وهله اول با استرس و سردرد گمی بسیار بالایی مواجه شوند.

برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی می توانید با همکاران خبره و با تجربه ما در این زمینه در تماس بوده و اطلاعات لازم را به دست بیاورید. موسسه ثبت شرکت میزان یکی از با تجربه ترین و سابقه دارترین موسسات در این زمینه به شمار می آید که شرکت ها و مدیران عالی مرتبه می توانند با برون سپاری این فرآیند به موسسه ما از دغدغه های این فرآیند پیچیده فارغ شوند و با خیال راحت آن را به ما بسپارند.

توجه داشته باشید که در بسیاری از مواقع عدم توجه و دقت به موضوع تقلیل سرمایه سبب می شود که شرکت به صورت خودکار وارد روند انحلال شود و مشکلات بسیار زیادی را برای صاحبان و مدیران شرکت ها به وجود بیاورد.

هم چنین مدیران می توانند این موضوع را در نظر داشته باشند که در صورت بهبود وضعیت می توانند اقدام به افزایش نیز داشته باشند و این کاهش سرمایه به صورت موقت باشد.

اگر شما نیز به دنبال کاهش اجباری یا اختیاری سرمایه شرکت خود هستید می توانید همین حالا با همکاران ما در ارتباط باشید و اقدامات لازم را در مورد کاهش سرمایه انجام دهید.

پرسش و پاسخ
سوال از شما پاسخ از ما
درحال ارسال پاسخ به :
تماس با ما